dinsdag 15 januari 2008

Recept: Erwtensoep "Bruneau"


Ingrediënten voor ongeveer 24 personen
250 g spliterwten
6 preiwitten
3 wortels
3 uien
6 middelgrote aardappelen (bintje of van gogh)
1 sla
1 kruidentuiltje
5 liter water of blanke fond of gevogeltefond

Bereiding:
Laat de spliterwten een nacht (12 uur) weken in koud water.
Maak de groenten, preiwitten, aardappelen en wortelen schoon en schil ze. Snij de preiwitten en aardappelen in stukken, leg de hele wortelen opzij. Wikkel uw kruidentuiltje (laurier, tijm...) in een preiblad dat u dichtbindt.
Laat de spliterwten uitlekken en doe ze in een kookpot, giet er water of de fond bij en breng langzaam aan de kook. Bestrooi met een beetje zout en peper, schep het schuim eraf en laat ongeveer twee uur zachtjes koken.
Voeg de prei, de aardappelen, de wortelen en het kruidentuiltje toe en laat nog een uur koken.
Haal de wortelen en het kruidentuiltje uit de soep en zeef ze met een mixer, pureepers of ander hulpmiddel tot een homogene en smeuïge soep.
Breng verder op smaak. U kan de soep opdienen met croutons en fijngesneden sla.

Creatie:
Jean-Pierre Bruneau - Restaurant Bruneau
Bereiding voor de voedselbanken:
Cursisten van CVO Elishout COOVI

Geen opmerkingen: