donderdag 17 januari 2008

Enkele impressies van leerlingen uit Antwerpen



Mensen helpen voor het goede doel

Een paar dagen geleden kregen we te horen dat de groep van mevrouw Peeters mocht koken voor daklozen. We gingen erwtensoep maken. Een dag op voorhand moesten we beginnen met groenten snijden en woensdag was het dan de grote dag. Maar onze soep was nog niet helemaal klaar en dus moesten we nog wat verder werken aan de soep. Toen we naar de keuken gingen om nog wat verder te werken zagen we de mensen van de pers staan. Wie er ook aanwezig was, was natuurlijk de grote chef kok Johan Segers van het restaurant 't Fornuis.

We vonden het leuk en we hopen uit de grond van ons hart dat ze er gelukkig mee waren en dat ze het lekker vonden en dat we ze een beetje hebben kunnen helpen door ze wat soep te geven

Ook de pers, chef Johan Segers en wij zelf vonden het enorm lekker.

Marjolein verburgh 1ba 13jaar
larissa reinsdorf 1ba 13jaar





De erwtensoep voor daklozen

Kinderen van PIVA geven erwtensoep aan de daklozen.

Wij, de leerlingen van PIVA maakten samen met chef Johan Segers van restaurant ’t Fornuis een lekkere erwtensoep voor de daklozen. We hadden een leuke praktijk dag alleen de ajuinen pikken wat, maar dat is niks ergs voor ons.

We hebben veel plezier gemaakt in de keuken en met demichef messen gesneden en dat was super.

De soep was heel lekker wij hebben zelf geproefd met onze klas en onze chef, die werd zelf ook opgeleid op PIVA. Het was heel tof met hem te koken.

We hebben voor meer dan 400 personen gekookt, dat was hard werken maar wel de moeite waard.

Er zitten veel vitamines en calcium in, gezond voor iedereen en we hopen dat iedereen het lekker vond en er warm van kreeg.

Dit was het verslag van de leerlingen van 1ba van het provinciale instituut PIVA.

Geen opmerkingen: